• Harm & Es woningstoffering Heerhugowaard - Woningstoffering, Heerhugowaard, Vloeren, Karpetten vloeren, Laminaat vloeren, Marmoleum vloeren, Ondervloer vloeren, PVC vloeren, Tapijt vloeren, Vinyl vloeren, Raambekleding, Duette’s, Duo-rolgordijnen, Houten jaloezieën, Jaloezieën, Lamellen, Paneelgordijn, Plissé, Rolgordijnen, Vouwgordijnen, Vitrage’s, Inbetweens, Gordijnen, Vouwgordijnen, Trapbekleding, Insectenwering, Hordeuren, Inklemhorren, Raamhorren, Trapbekleding, Trap PVC, Open trap, Dichte trap,

Harm & Es woningstoffering: De tapijtspecialist uit Heerhugowaard

Tapijt

Tapijt bestaat uit 3 lagen (de rug, het tuftdoek of draagdoek & de pool) en is verkrijgbaar van de rol in 4 en 5 meter breed, in tapijttegels en als vloerkleed, al of niet omzoomd. Een zachte vloerbedekking combineert loopcomfort met geluidsabsorptie. De intensiteit van gebruik en de mate van belasting bepalen de keuze van het soort tapijt.

Materialen: Het tapijtoppervlak wordt gevormd door polen van synthetische of natuurlijke garens. De synthetische garens zijn van polyamide (nylon), polyacryl, polyester en polypropyleen.
De natuurlijke garens zijn dierlijk (wol, haar) of plantaardig (katoen, kokos, sisal, jute, en zeegras).

Zo heeft elke garen zijn persoonlijke eigenschappen, wol bijvoorbeeld is zeer veerkrachtig, elastisch, zelfdovend en bezit een goed isolerend vermogen. Het is prachtig materiaal om tapijt van te maken, in het bijzonder zuiver scheerwol. Deze wol behoudt alle natuurlijke eigenschappen: vocht en vuil trekken nauwelijks in en het tapijt herstelt snel door zijn eigen veerkracht.

De zelfdovende eigenschap zorgt er voor dat een wollen tapijt niet kan branden; er ontstaat hooguit een schroeivlek(je). Verder is een wollen tapijt geluiddempend en gaat lang mee bij normale gebruiksomstandigheden. Wij geven u hier graag persoonlijk advies over.

Toepassingsgebieden voor tapijt

Tapijt wordt hoofdzakelijk toegepast in woonkamer, gang, overloop & slaapkamer van een woning. De grootste voordelen van tapijt vloerbedekking is, geluiddempend, loopcomfort & warmte.

Voor zeer vochtige ruimtes, zoals een badkamer, wordt het leggen van tapijt uiteraard afgeraden.

Wij adviseren u graag bij de keuze van uw vloer.

Advies nodig?
    Laat hier een kort bericht achter

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


     BEL OF APP ONS: 06 11 95 7808
    Neem contact met ons op

    Wilt u meer informatie over de juiste type vloer die bij uw woning past? Graag adviseren en helpen wij u met het kiezen van de geschikte vloer. Kom naar onze showroom of